Het Huis Van Jean MeganckIn 't kort

Van kindsaf had ik 'n voorkeur voor knutselen, tekenen, schrijven, muziek en verwondering voor de natuur. Al ras verlegde het knutselen van houten zeepkisten en blikken-guitaren-met-broodelastiekjes zich naar het bespelen van 'echte' acoustische- en electrische guitaren.

Rijmende natuurgedichten evolueerden tot fantasieverhalen in jeugdkranten en de nagetekende Suske & Wiske-strips werden cartoonbijdragen in week- en maandbladen. Een aantal werd gebundeld in het cartoonboekje 1 + 1 = 3 (1975).

Inktschilderingen en potloodtekeningen groeiden tot diverse individuele- en groepstentoonstellingen. Omstreeks diezelfde periode barstte de muziekenergie naar buiten en een aantal jaren zouden diverse bands en groepjes een creatieve habitat voor mij zijn. Twijfelend tussen het verder zetten van de grafische studies of kiezen voor muziek, daarbij trouw blijvend aan de visie van de 'professionele amateur', koos ik voor allebei.

Mijn verwondering voor het Mysterieuze bracht via energie-, healing- en begeleidingswerk een verschuiving teweeg in het persoonlijke- en creatieve landschap. Muzikaal uitte dit zich in een meditatieve CD Schelpluisteren (1998). Op grafisch terrein kwamen kleur en geometrische vormen onverwacht de zwart-wit tekeningen verruimen.

Later (2000 ) ontplooiden de veranderingen zich in 3D-werk: een reeks etnische designontwerpen (Lichten en Uurwerken).

In 2006, 2007 ontstonden sculpturen uit gevonden voorwerpen in een etnisch idioom. 

De volgende jaren (2008 - 2015) laten sculpturen zien, gemaakt uit meer hedendaags en 'ordinair' materiaal. (Urban Masks en Bidonbeelden; coming soon)

 

Jean Meganck

Jan Breydelstraat # 23

9000 Gent

België